Foto: Kjell Ek

Här bestämmer jag, tycks havsörnens blick säga. Detta är min mat!

Havsörnen, Europas största örn, kan bli 2,5 meter mellan vingspetsarna och kroppen kan bli en meter lång. Ändå väger en havsörn bara 4-7 kr. 

Tack för en fin upplevelse på Naturum Getterön idag.

Uppdaterad av Kjell Ek 02 februari 2023
Ny studiecirkel om trollsländor! Start 23 maj.
Vår populära studiecirkel om trollsländornas förtrollande värld med påföljande härliga utflykter, gör vi en gång till! Första träffen är ett teoripass tisdagen 23 maj, kl 18-20 på Studiefrämjandet i Varberg. Hjärtligt välkommen att anmäla dig här nedan.

Utflykterna sker på söndagar till vackra platser i vår kommun den 11/6, 25/6, 16/7. 

Pris: 250 kr/person.

Samling på p-platsen Naturum Getterön. Samåkning i samband med utflykterna i mån av bilar och deltagare.

Kursledare: Gert Andersson, Naturskyddsföreningen Varberg,
mobil 0706-758 041. 

Naturskyddsföreningen i Varberg i samverkan med Studiefrämjandet Halland.

Medtag gärna din bok om trollsländor. Har du ingen bok så kan vi rekommendera Nordens sländor författare Magnus Billqvist. Men detta är inget krav. Vi har böcker som du gärna för titta i.  

Anmälan görs på hemsidan direkt till Studiefrämjandet. Anmäl här

Uppdaterad av Kjell Ek 02 februari 2023
Det blev succé för Natursnokarna söndagen 29 jan
Drygt 30 personer samlades med natursnokarbarn och familjer vid dammen i Furubergskogen. Det strömmade in glada barn med sina familjemedlemmar. Vi hade olika roliga lekar och fikade tillsammans. En härlig familjeutflykt så här en vinterdag i januari. Vi ses igen 26 mars, kl 10-12!Ingen anmälan behövs. Det är bara att komma! Vi finns på Facebook också!
Ledare: Mia Bremberg, 070-866 92 66. Medtag fika!

Uppdaterad av Kjell Ek 02 februari 2023
Nytt program jan-juni 2023
Hej alla naturvänner! Enligt önskemål har vi gjort ett program för första halvåret som du kan ladda ner och skriva ut. Programmet finner du här: Gå till Menyn – Dokument – Mappen Program 2023. Kolla alltid på hemsidan, då en aktivitet kan ändras pga väder eller annat som kan inträffa.

Vi är mycket nöjda med utbudet av olika aktiviteter såsom Natursnokarna, studiecirklar, Klädbytardagen, Rädda Bi-kampanjen och många utflykter i naturen mm. Något för alla hoppas vi!
Hjärtligt välkomna och kom och var med oss under 2023. Vill du hjälpa till med något som du brinner för, tveka inte att  kontakta oss! Alla aktiviteter kommer på startsidan och finns i kalendern. Studiecirkeln i Mossor & Lavar är redan fulltecknad. Vill du anmäla dig, kontakta Studiefrämjandet 0340-20 10 83, så skrivs du upp på en väntelista.

Vi samarbetar med Studiefrämjandet Halland.

Vi önskar er alla en god fortsättning på vårt nya aktiva år!

Styrelsen i Naturskyddsföreningen i Varberg

Uppdaterad av Kjell Ek 02 februari 2023
Visa fler..
<
Idag
>
  • Agenda
  • Item
    ...